Boudewijn de Blij, te gast bij Gulle Gevers, MAX op Radio 1

Op zaterdag 27 april was Boudewijn de Blij te gast bij Gulle Gevers, MAX op Radio 1.
lees verder >>

SBF in gesprek met ministerie J&V over conceptwetsvoorstel

Het conceptwetsvoorstel ‘transparantie maatschappelijke organisaties’ heeft tot brede beroering en verontwaardiging geleid. Het voorstel betreft een publicatieplicht voor alle donaties boven de 15.000 euro. Een maand na de sluiting van de internetconsultatie is SBF (Samenwerkende Brancheorganisaties Filantropie), waaronder Goede Doelen Nederland, in gesprek gegaan met het ministerie van Justitie en Veiligheid (J&V).
lees verder >>

Independent donor group urges greater focus on rights, citizenship and equality

Ariadne, the European network is concerned that the Brexit debate has overly focused on party politics and trade.
lees verder >>

Nationaal Preventieakkoord

De Rijksoverheid heeft een Nationaal Preventieakkoord gesloten. Daarin staan afspraken tussen meer dan 70 verschillende organisaties in Nederland.
lees verder >>

SBF en Minfin werken gezamenlijk aan het ANBI stelsel

Brief over versterking giftenaftrek en ANBI naar Tweede Kamer
lees verder >>  Fonds Franciscus steunt 58 inloophuizen met € 1,8 miljoen

  Op 4 oktober was de officiele opening van het programma van Fonds Franciscus. Sinds de lancering van het fonds, inmiddels een jaar geleden, is er veel gebeurd. We hebben een oproep gedaan voor inloophuizen om mee te doen in Fonds Franciscus. We gaan 58 inloophuizen steunen met maar liefst € 1,8 miljoen. Onze eerste inventarisatie laat ook zien hoe noodzakelijk deze hulp aan inloophuizen is. Ruim 70% van de deelnemende inloophuizen heeft onvoldoende middelen om de voortgang van hun organisatie te garanderen. Het is onze ambitie om hen duurzaam te versterken zodat ze hun goede werk voor de allerkwetsbaarsten kunnen blijven doen.

  Het belang van inloophuizen
  Een inloophuis is vaak het laatste vangnet voor kwetsbare mensen die niet alleen in fysieke, maar ook in sociale nood zijn. Voor mensen die nauwelijks meer menselijke relaties hebben. Geen of nauwelijks familie, vrienden of hulpverleners die nog naar hen omkijken. Onder hen zijn verslaafden, dak- en thuislozen, mensen met psychische problemen, mensen in grote armoede, eenzame ouderen en vluchtelingen. De belangrijkste plek waar deze mensen een luisterend oor vinden en een gevoel van menselijke waardigheid ervaren, is in één van de ongeveer 200 inloophuizen in Nederland.

  Er is meer nodig dan dat Kansfonds zelf kan realiseren. Daarom mobiliseert Kansfonds alle mogelijke hulp om te helpen omzien naar de allerkwetsbaarsten. Een enkele kans kan hun situatie doorbreken. Wilt u vanuit uw fonds participeren in het programma van Fonds Franciscus? Neem vrijblijvend contact op met Stefanie Lap, adviseur filantropie Kansfonds, s.lap@kansfonds.nl, 035-6261023  

  Meer informatie over Fonds Franciscus:
  Fonds Franciscus
  Aanvraag indienen voor Fonds Franciscus

   

  Terug